News

Таксират 13 се ближи, Таксират 13 се движи… Таксират 13 се ближи, Таксират 13 се движи…

16/10/2011

Таксират. По 13ти пат. Не е малку, особено кога ќе сфатиш дека Таксират успеа да го одржи приматот на најголем зимски фестивал во југоисточна Европа. И оваа година со истата…

Read more...
Кокуз со премиера на МТВ Кокуз со премиера на МТВ

07/10/2011

Дубиоза Колектив, еден од најоригиналните балкански бендови конечно со MTV премиера на спотот за “Кокуз”, една од најпопуларните песни од нивниот последен албум “5 до 12″ (на YouTube со 1.500.000…

Read more...
“Report” на High Control на MTV

04/10/2011

Новиот албум на High Control од 5ти октомври бесплатно на mtv.com.hr. Во среда, 5ти октомври, новиот албум на High Control ќе се најде на веб страниците на регионалниот MTV, кадешто…

Read more...
Балканот одлучи- I дел Балканот одлучи- I дел

28/09/2011

Претседателите на Србија и Хрватска и членовите на Собранието на Босна и Херцеговина одлучија да продолжат со политиката на помирување и решавање на прашањата од областа на регулирање на заштитата…

Read more...
ТАКСИРАТ повторно номиниран на UK FESTIVAL AWARDS ТАКСИРАТ повторно номиниран на UK FESTIVAL AWARDS

27/09/2011

Компанијата Festival Awards Ltd., заедно со европската фестивалска асоцијација YOUROPE веќе традиционално секоја година доделува фестивалски награди во 15 категории. Веќе трета година по ред ТАКСИРАТ е во номинација за…

Read more...
Take some money and play!

21/09/2011

Европскиот фонд за култура има за цел да ја поттикне мобилностa на младите уметници и професионалци од областа на културата (на пример, ако сакате да учествувате на некој фестивал, конференции…

Read more...
Кирил на Викенд во Ровињ Кирил на Викенд во Ровињ

21/09/2011

По големата европска турнеја и незаборавниот настап на отворањето на Пиволенд во Скопје, Кирил Џајковски заедно со МС Ghetto Priest и својот бенд, претстојниов викенд ќе одржат концерт во Ровињ,…

Read more...