News

ОТВОРЕН E КОНКУРСОТ ЗА ЛУЗЕР ФЕСТ 2020! ОТВОРЕН E КОНКУРСОТ ЗА ЛУЗЕР ФЕСТ 2020!

29/01/2023

Во склоп на Таксират Фестивал, секоја година се одржува и другарскиот Лузер Фест, настан посветен на промоција на најсвежите и најнови имиња на домашната музичка сцена. Годинава, освен што ни…

Read more...
Д Фестивал 2020 & 2021 Д Фестивал 2020 & 2021

29/01/2023

Единствената фестивалска авантура, веќе се подготвува за своите две наредни изданија – вонредно и јубилејно! Поради неможноста да го прославиме десеттиот роденден како што му доликува – со тридневна програма…

Read more...
D Festival & Friends D Festival & Friends

29/01/2023

Летната авантура Д Фестивал годинава се одржува на 22-ри август на главната бина во Дојран! Ќе се дружиме со бендот кој го отвори првиот Д Фестивал - банда инструментале Superhiks,…

Read more...
Победниците на минатогодишниот Лузер Фест завршија со снимање на својот прв албум Победниците на минатогодишниот Лузер Фест завршија со снимање на својот прв албум

29/01/2023

Победниците на минатогодишниот Лузер Фест - Cut your nipple, завршија со снимање на својот прв студиски албум - The Jungle Book. Албумот се снимаше во Студио 1060 кај Дени Крстев,…

Read more...
Одбележување на европскиот ден на музиката со Фолтин Одбележување на европскиот ден на музиката со Фолтин

29/01/2023

Скопје беше еден од 12-те градови кои го одбележаа Европскиот ден на музиката (European Music Day) на 21 јуни 2020. Поддржан од Европската програма "Креативна Европа", се одржа 10-часовен музички…

Read more...
Скопје се приклучува во одбележувањето на европскиот ден на музиката (European Music Day) Скопје се приклучува во одбележувањето на европскиот ден на музиката (European Music Day)

29/01/2023

Скопје годинава ќе биде еден од 12-те градови кои ќе го одбележат Европскиот ден на музиката (European Music Day), при што ќе бидат емитувани онлајн концерти и настапи од голем…

Read more...
Д Фестивал за прв пат во август! Д Фестивал за прв пат во август!

29/01/2023

Драги Д пријатели, Во текот на изминатите месеци продолживме со подготвките за Д Фестивал и ширењето на позитивна енергија. Ви благодариме на илјадниците пораки исполнети со љубов и поддршка кои…

Read more...