News

MUSIC WITHOUT BORDERS DAY MUSIC WITHOUT BORDERS DAY

20/11/2011

Таксират го најавува отворениот музички хепенинг Music Without Borders Day кој ќе се одржи на 26ти ноември, во рамките на offTaksirat програмата. Концертната програма на овој настан ги вклучува настапите…

Read more...
Позитивен Концерт – Поблиску до нула! Позитивен Концерт – Поблиску до нула!

14/11/2011

Таксират, како и секоја година, во рамките на своите активности за подигање на јавната свест и давање позитивен пример, повторно се приклучува кон светската кампања за борба против ХИВ/СИДА и…

Read more...
Fat Joe на Таксират Fat Joe на Таксират

13/11/2011

Таксират ви најавува уште едно име од главните изведувачи кои го потврдија својот настап на финалната вечер. Таксират бината, оваа година на 3ти декември во Метрополис Арена, ви го носи…

Read more...
Застанете во ред! Kaiser Chiefs и Т.Б. Трачери на Таксират Застанете во ред! Kaiser Chiefs и Т.Б. Трачери на Таксират

08/11/2011

Британските инди ѕвезди Kaiser Chiefs ќе настапат како главни хедлајнери на овогодинешниот Таксират кој ќе се случи на 3. декември во скопската Метрополис арена. Популарниот англиски бенд, како дел од…

Read more...
Продолжува турнејата на Кирил Џајковски Продолжува турнејата на Кирил Џајковски

03/11/2011

По богатата тунеја, во чии рамки годинава одржа концерти низ Германија, Полска, Белгија, Луксембург и балканските земји, Кирил Џајковски и понатаму ја продолжува низата на успешни настапи. Вечерва, заедно со…

Read more...
Таксират во избор за најдобар европски фетсивал Таксират во избор за најдобар европски фетсивал

25/10/2011

По номинацијата на британските награди за „Best Overseas Festival“, Таксират оваа година е повторно и во изборот за европските фестивалски награди и тоа со номинации во две категории, „Best Indoor…

Read more...
МTV и бендот ZAA ви подаруваат две нови песни МTV и бендот ZAA ви подаруваат две нови песни

25/10/2011

Две нови песни на групата ZAA се достапни за бесплатно симнување од веб-сајтовите на регионалните MTV. Новиот сингл на бендот содржи две песни, бунтовната “Full Scale Riot” и амбиентaлната “Moonlight”.…

Read more...