News

Денс арена на Таксират 15 Денс арена на Таксират 15

18/02/2019

Списокот на изведувачи кои ќе настапат на главната вечер од јубилејното 15то издание на ТАКСИРАТ ФЕСТИВАЛ е побогат за уште три значајни имиња од светот на електронската музика и домашната…

Read more...
Вистинскиот панк-рок на Таксират - THE EXPLOITED Вистинскиот панк-рок на Таксират - THE EXPLOITED

18/02/2019

Главната вечер на ТАКСИРАТ, за јубилејното петнаесетто по ред издание на фестивалот ви подготвува уште една одлична вест за љубителите на бунтовната музика, гласното озвучување и бескомпромисните бендови. Покрај веќе…

Read more...
Таксират 15: The Locos, Дубиоза Колектив и Мајке Таксират 15: The Locos, Дубиоза Колектив и Мајке

18/02/2019

Таксират Фестивал ви открива нови артисти кои на главната вечер од овогодинешното издание на 28ми декември во „Метрополис Арена“ ќе ви донесат незаборавни искуства и исцрпни концертни настапи кои долго…

Read more...
BAD COPY на офф-Таксират 15 BAD COPY на офф-Таксират 15

18/02/2019

Таксират Фестивал ја надополнува претфестивалската програма на овогодинешното јубулејно издание на фестивалот со уште еден настан. Покрај веќе најавените концерти од офф-програмата, со задоволство ви го најавуваме и концертот на…

Read more...
„Бернајс Пропаганда“ и „Београдски Синдикат“ на Таксират 15 „Бернајс Пропаганда“ и „Београдски Синдикат“ на Таксират 15

18/02/2019

Време е да се подготвите и за финалната вечер на новото издание на Таксират Фестивал. Пред нас е јубилејното петнаесетгодишно издание на фестивалот чија главната фестивалска вечер годинава ќе се…

Read more...
Таксират 15: Од Вардар до Триглав Таксират 15: Од Вардар до Триглав

18/02/2019

Таксират Фестивал ви претставува уште еден дел од годинашната офф-програма, а станува збор за концертната вечер насловена „Од Вардар до Триглав“! Со овој претфестивалски настан кој ќе се одржи на…

Read more...
Дубиозна транзиција во зима Дубиозна транзиција во зима

18/02/2019

Дубиоза колектив го поздравува преминот од есен во зима со пригодна акустична изведба на песната „Транзиција“. Видеото е снимено во јануари 2013 во Orcières во Франција, за време на едно…

Read more...