News

ПИН ТВ: 24 hour NO party people ПИН ТВ: 24 hour NO party people

21/01/2021

Ако Таксират е народски познат како “лоша судбина”, а 2020-та како пандемска, тогаш за нас ова e природна состојба. Не смеете да шетате, да се дружите, но нема проблем, цел…

Read more...
HEMI Music Awards - Oтворен повик за музички изведувачи HEMI Music Awards - Oтворен повик за музички изведувачи

21/01/2021

HEMI MUSIC AWARDS (HMA) е нова програма, наменета за талентирани музички изведувачи кои се подготвени да развијат меѓународна кариера и да ја пласираат својата музика на европско ниво. HMA е…

Read more...
Одложени концертите на Страјк и Лајбах Одложени концертите на Страјк и Лајбах

21/01/2021

Другари, Поради моменталната здравствена ситуација и се’ построгите ограничувања и мерки, решивме двата наредни настани во склоп на 22-рото издание на Таксират Фестивал – концертот на Страјк и концертот на…

Read more...
Андре Риу со ново издание "Jolly Holiday" Андре Риу со ново издание "Jolly Holiday"

21/01/2021

Кралот на валцерот, Андре Риу го најавува своето ново издание “Jolly Holiday” кое премиерно ќе излезе на 13-ти ноември 2020-та година. Оваа селекција ги содржи најпознатите божиќни мелодии на сите…

Read more...
Дубиоза Колектив се зачлени во политичка партија! Дубиоза Колектив се зачлени во политичка партија!

21/01/2021

Иако со години одбиваа, па и на јавните настапи истакнуваа дека не се и не сакаат да се дел од ниту една политичка опција, членовите на бендот Дубиоза Колектив изгледа…

Read more...
40 години Лајбах на Таксират #22 40 години Лајбах на Таксират #22

21/01/2021

- 40 ГОДИНИ ЛАЈБАХ НА ТАКСИРАТ #22 - Едни од најпровокативните музичари на територијата на поранешна Југославија - ЛАЈБАХ, се враќаат на бината на Таксират Фестивал! Под мотото “LOVE IS…

Read more...
Концертот на Андре Риу презакажан за 12.11.2021 Концертот на Андре Риу презакажан за 12.11.2021

21/01/2021

Почитувани, Моменталните безбедносни мерки за заштита од корона вирусот на јавни настани, дозволуваат присуство на само илјада посетители, а интересот и продадените билети за концертот на Андре Риу, закажан за…

Read more...