News

РАН КОРМОРАН акција на Д ФЕСТИВАЛ! РАН КОРМОРАН акција на Д ФЕСТИВАЛ!

01/03/2021

Време е за убави нешта и единственото кај нас фестивалско летување на Д ФЕСТИВАЛ! Во среда, на 5-ТИ АПРИЛ точно НА ПЛАДНЕ стартува акцијата на Д ФЕСТИВАЛ со првите т.н.…

Read more...
ХЛАДНО ПИВО во Скопје! ХЛАДНО ПИВО во Скопје!

01/03/2021

ХЛАДНО ПИВО, најголемиот хрватски претставник на панк рок естетиката, предводен од Миле Кекин, на 24-ти февруари ќе настапи во Скопје, во рамки на големата турнеја со последниот албум „Dani zatvorenih…

Read more...
ЕСМА И ЈАС... ЕСМА И ЈАС...

01/03/2021

Сцена 1.Пред 20 години... Читајќи весник на факс, не знам зошто погледнав на часовникот и сфатив дека прочитаното време речиси се совпаѓа со времето од мојот часовник. Станав, си ја…

Read more...
Со рекордна посетеност заврши ТАКСИРАТ 18 Со рекордна посетеност заврши ТАКСИРАТ 18

01/03/2021

ТАКСИРАТ 18 заврши вчера на пладне, кога последните посетители ја напуштија Таксират Афтер Журката во Капан Ан, а откако вечерта од петок кон сабота во преполната Метрополис Арена илјадници посетители…

Read more...
Бесплатен јавен градски превоз за ТАКСИРАТ Бесплатен јавен градски превоз за ТАКСИРАТ

01/03/2021

Во петок (9-ти декември), во Метрополис Арена во Скопје ќе се одржи главната вечер на ТАКСИРАТ, а Фестивалот за сите свои посетители обезбеди бесплатен јавен градски превоз! Оваа поволност за…

Read more...
ТАКСИРАТ меѓу 10 најдобри фестивали во Европа ТАКСИРАТ меѓу 10 најдобри фестивали во Европа

01/03/2021

Со огромно задоволство ве известуваме дека ТАКСИРАТ Фестивал е изгласан од страна на милионската фестивалска публика од целиот свет за еден од најдобрите европски фестивали во рамки на European Festival…

Read more...
Таксират Химна „Поучна“ Таксират Химна „Поучна“

01/03/2021

Таксират во пресрет на финалната вечер доби и своја химна, насловена „Поучна“ - бесценет подарок од вкупно 14 македонски музичари кои по овој повод се здружија во „ол-стар“ колективот КАМАРАД.…

Read more...