News

ФАНК ШУИ се македонските финалисти на HEMI MUSIC AWARDS! ФАНК ШУИ се македонските финалисти на HEMI MUSIC AWARDS!

29/01/2023

Еден од најпрогресивните музички состави кај нас, ФАНК ШУИ се наоѓа помеѓу 9-те финалисти номинирани за “HEMI Music Award” - новата програма, наменета за талентирани музички изведувачи кои се подготвени…

Read more...
Деби албумот на Cut Your Nipple е достапен на сите дигитални платформи Деби албумот на Cut Your Nipple е достапен на сите дигитални платформи

29/01/2023

По промоцијата на првиот сингл „What We Stand For”, победниците на Лузер Фест 2019 - Cut Your Nipple го издаваат својот прв студиски албум под етикетата на Пасворд Продакшн. „Тhe…

Read more...
CUT YOUR NIPPLE ГО ПРОМОВИРААТ ПРВИОТ СИНГЛ ОД ДЕБИ АЛБУМОТ “THE JUNGLE BOOK” CUT YOUR NIPPLE ГО ПРОМОВИРААТ ПРВИОТ СИНГЛ ОД ДЕБИ АЛБУМОТ “THE JUNGLE BOOK”

29/01/2023

Победниците на Лузер Фест 2019, Cut Your Nipple, денес го промовираат својот прв сингл “What we stand for” од деби албумот “The Jungle Book” Повеќе од една декада, Лузер Фест…

Read more...
Д ФЕСТИВАЛ Е ДЕЛ ОД ЕВРОПСКИОТ ПРОЕКТ SMA! Д ФЕСТИВАЛ Е ДЕЛ ОД ЕВРОПСКИОТ ПРОЕКТ SMA!

29/01/2023

Речиси една година по почетокот на пандемијата, музичката индустрија сè уште е “во мирување”. Во моментов, кога големите настани предвидени за 2021-ва се во неизвесна ситуација, клучните активности за помалите…

Read more...
Три македонски музички изведувачи номинирани за #HemiMusicAward! Три македонски музички изведувачи номинирани за #HemiMusicAward!

29/01/2023

  Меѓународното жири на HEMI (Центар за размена на музички иновации), составено од организатори на фестивали, промотори и продуценти, менаџери на музички експорт бироа и музички новинари, од вкупно 285…

Read more...
ПИН ТВ: 24 hour NO party people ПИН ТВ: 24 hour NO party people

29/01/2023

Ако Таксират е народски познат како “лоша судбина”, а 2020-та како пандемска, тогаш за нас ова e природна состојба. Не смеете да шетате, да се дружите, но нема проблем, цел…

Read more...
HEMI Music Awards - Oтворен повик за музички изведувачи HEMI Music Awards - Oтворен повик за музички изведувачи

29/01/2023

HEMI MUSIC AWARDS (HMA) е нова програма, наменета за талентирани музички изведувачи кои се подготвени да развијат меѓународна кариера и да ја пласираат својата музика на европско ниво. HMA е…

Read more...