News

Таксират во Полска Таксират во Полска

03/01/2012

Kasia Jóźwiak, новинарка од Kołobrzeg, Полска својата седумдневна Таксират авантура ја виде вака. Уживајте во репортажата. Фото галерија:

Read more...
Пасворд во 365 чекори Пасворд во 365 чекори

31/12/2011

Во првите 5 месеци на 2011та, M.O.P, Gentleman and the Evolution, Суперхикс и Култур Шок одржаа соло концерти во Скопје, во организација на Пасворд Продукција, која беше одговорна и за…

Read more...
Скопје повторно превртено! Скопје повторно превртено!

04/12/2011

Таксират фестивал – официјално најголемиот и најстар јужноевропски зимски фестивал, вчера го заврши своето тринаесетто издание со експлозивниот настап и африканскиот кудуро ритам на португалската супергрупа Buraka Som Sistema. Вчера…

Read more...
Мултикултурализмот во музиката Мултикултурализмот во музиката

22/11/2011

Во рамките на offTaksirat програмата, на 28ми ноември во галеријата на Младинскиот Културен Центар, ќе биде отворена музичката изложба насловена „Мултикултурализмот во музиката“. Оваа изложба е инспирирана од две главни…

Read more...
MUSIC WITHOUT BORDERS DAY MUSIC WITHOUT BORDERS DAY

20/11/2011

Таксират го најавува отворениот музички хепенинг Music Without Borders Day кој ќе се одржи на 26ти ноември, во рамките на offTaksirat програмата. Концертната програма на овој настан ги вклучува настапите…

Read more...
Позитивен Концерт – Поблиску до нула! Позитивен Концерт – Поблиску до нула!

14/11/2011

Таксират, како и секоја година, во рамките на своите активности за подигање на јавната свест и давање позитивен пример, повторно се приклучува кон светската кампања за борба против ХИВ/СИДА и…

Read more...
Fat Joe на Таксират Fat Joe на Таксират

13/11/2011

Таксират ви најавува уште едно име од главните изведувачи кои го потврдија својот настап на финалната вечер. Таксират бината, оваа година на 3ти декември во Метрополис Арена, ви го носи…

Read more...