News

Одложени концертите на Страјк и Лајбах Одложени концертите на Страјк и Лајбах

29/01/2023

Другари, Поради моменталната здравствена ситуација и се’ построгите ограничувања и мерки, решивме двата наредни настани во склоп на 22-рото издание на Таксират Фестивал – концертот на Страјк и концертот на…

Read more...
Андре Риу со ново издание "Jolly Holiday" Андре Риу со ново издание "Jolly Holiday"

29/01/2023

Кралот на валцерот, Андре Риу го најавува своето ново издание “Jolly Holiday” кое премиерно ќе излезе на 13-ти ноември 2020-та година. Оваа селекција ги содржи најпознатите божиќни мелодии на сите…

Read more...
Дубиоза Колектив се зачлени во политичка партија! Дубиоза Колектив се зачлени во политичка партија!

29/01/2023

Иако со години одбиваа, па и на јавните настапи истакнуваа дека не се и не сакаат да се дел од ниту една политичка опција, членовите на бендот Дубиоза Колектив изгледа…

Read more...
40 години Лајбах на Таксират #22 40 години Лајбах на Таксират #22

29/01/2023

- 40 ГОДИНИ ЛАЈБАХ НА ТАКСИРАТ #22 - Едни од најпровокативните музичари на територијата на поранешна Југославија - ЛАЈБАХ, се враќаат на бината на Таксират Фестивал! Под мотото “LOVE IS…

Read more...
Концертот на Андре Риу презакажан за 12.11.2021 Концертот на Андре Риу презакажан за 12.11.2021

29/01/2023

Почитувани, Моменталните безбедносни мерки за заштита од корона вирусот на јавни настани, дозволуваат присуство на само илјада посетители, а интересот и продадените билети за концертот на Андре Риу, закажан за…

Read more...
Страјк на Таксират Фестивал #22 Страјк на Таксират Фестивал #22

29/01/2023

Sim Simma! Врвот на домашната хип-хоп сцена – Страјк, заедно со својата екипа, доаѓа на Таксират #22 да ни раскаже за луѓе и вредности зачувани во музејот на улични уметности!…

Read more...
Архангел со концерт за отворање на Таксират #22 Архангел со концерт за отворање на Таксират #22

29/01/2023

30 ГОДИНИ ЉУБОВ! Највлијателнатa фигурa во културниот живот на нашите простори, со уметничко влијание поголемо од било која жанровска дефиниција – Архангел, ќе настапи на Таксират Фестивал #22 Првиот од…

Read more...