News

Промо-влезници за ТАКСИРАТ 15 Промо-влезници за ТАКСИРАТ 15

25/04/2018

По одличниот концерт на Ману Чао Ла Вентура, кој се одржа како последен во низата на годинашните „Таксират 15“ промо-настани, време е да се подготвите и за финалната вечер на…

Read more...
Јубилејно издание на ТАКСИРАТ ФЕСТИВАЛ Јубилејно издание на ТАКСИРАТ ФЕСТИВАЛ

25/04/2018

Петнаесет години по ред, Скопје во декември го снаоѓа нов „Таксират“. Наш „таксират“ е повторно да славиме... во име на музиката. Звучи неверојатно, но „Таксират“ петнаесет години успеа да го…

Read more...
Нов видео-спот на Суперхикс Нов видео-спот на Суперхикс

25/04/2018

Суперхикс банда инструментале денес (понеделник, 07.10.2013) премирено ќе го претстави на публиката новиот видео спот снимен за песната „СКОК“. Премиерното емитување на новиот спот ќе биде на регионалниот музички канал…

Read more...
Таксират петта година по ред влегува меѓу најдобрите Таксират петта година по ред влегува меѓу најдобрите

25/04/2018

„Таксират“ Фестивал повторно е номиниран меѓу најдобрите фестивали во Европа кои се вклучени во изборот за Европските фестивалски награди (European Festival Awards). Ова е петта номинација по ред на „Таксират“,…

Read more...
Импресии од Ману Чао *Ла Вентура* Импресии од Ману Чао *Ла Вентура*

25/04/2018

„Револуционерот пукаше од своето најсилно музичко оружје: Беа потребни единаесет години за да може македонскиот народ повторно да ги доживее и да ги почувствува искрената енергија и љубов на големиот…

Read more...
Последни детали за концертот на Ману Чао Последни детали за концертот на Ману Чао

25/04/2018

Пред утрешната средба, еве ги и последните детали околу концертот на МАНУ ЧАО ЛА ВЕНТУРА... Поради очекуваната гужва на утрешниот концерт и строго ограничениот паркинг простор во околината на Скопско…

Read more...
Утре на Ману Чао... Утре на Ману Чао...

25/04/2018

Скопје е конечно пред долгоочекуваниот концертот на МАНУ ЧАО ЛА ВЕНТУРА! Единаесет години по еден од најдобрите концерти кои било кога се одржале кај нас, легендарниот музички револуционер Ману Чао…

Read more...