News

Повеќе од 10 часа еуфорија на ТАКСИРАТ 15 Повеќе од 10 часа еуфорија на ТАКСИРАТ 15

17/10/2018

Вчера вечер во „Метрополис Арена“ повеќе од 6.000 посетители уживаа во петнаесеттото издание на ТАКСИРАТ ФЕСТИВАЛ кое заврши во раните утрински часови со сетот на детроитскиот техно диџеј Carl Craig.…

Read more...
Важно! Последни информации пред Таксират 15! Важно! Последни информации пред Таксират 15!

17/10/2018

Каков ќе биде распоредот на изведувачи на фестивалот?Во првата хала фестивалот ќе го отворат ЛОШИ ДЕЦА во 19:00 часот. Потоа THE EXPLOITED ќе бидат на бина од 19:45 часот, па…

Read more...
Ангажиран перформанс! - No power. No life. Ангажиран перформанс! - No power. No life.

17/10/2018

Утре (четврток, 12. декември) со почеток во 20:00ч. во „Комуна“ во Љубљана ќе се одржи словенечката премиера на перформансот „Шкрип инк“ (Škrip Inc.) во кој дел од актерското трио е…

Read more...
Денс арена на Таксират 15 Денс арена на Таксират 15

17/10/2018

Списокот на изведувачи кои ќе настапат на главната вечер од јубилејното 15то издание на ТАКСИРАТ ФЕСТИВАЛ е побогат за уште три значајни имиња од светот на електронската музика и домашната…

Read more...
Вистинскиот панк-рок на Таксират - THE EXPLOITED Вистинскиот панк-рок на Таксират - THE EXPLOITED

17/10/2018

Главната вечер на ТАКСИРАТ, за јубилејното петнаесетто по ред издание на фестивалот ви подготвува уште една одлична вест за љубителите на бунтовната музика, гласното озвучување и бескомпромисните бендови. Покрај веќе…

Read more...
Таксират 15: The Locos, Дубиоза Колектив и Мајке Таксират 15: The Locos, Дубиоза Колектив и Мајке

17/10/2018

Таксират Фестивал ви открива нови артисти кои на главната вечер од овогодинешното издание на 28ми декември во „Метрополис Арена“ ќе ви донесат незаборавни искуства и исцрпни концертни настапи кои долго…

Read more...
BAD COPY на офф-Таксират 15 BAD COPY на офф-Таксират 15

17/10/2018

Таксират Фестивал ја надополнува претфестивалската програма на овогодинешното јубулејно издание на фестивалот со уште еден настан. Покрај веќе најавените концерти од офф-програмата, со задоволство ви го најавуваме и концертот на…

Read more...