News

А вака во Зеница! А вака во Зеница!

15/10/2018

Прв регионален Red Bull Soundclash во преполната Арена во Зеница! Единствено музичко искуство, нов концепт на настапите во живо, во кој се сретнуваат два бенда со различни стилови и профили.…

Read more...
ЊУ АЛБУМ! JUNE со `Indian Summer ` ЊУ АЛБУМ! JUNE со `Indian Summer `

15/10/2018

Втор албум на ЏУН или JUNE, во понеделник (22.12.), 21:00 во СОУЛМАТИК! INDIAN SUMMER е името на одлично спакуваната нова музика искреирана од Бојана Низамовска, Филип Арсов, Данчо Поповски и…

Read more...
Домашна Нова Година Домашна Нова Година

15/10/2018

Со Суперхикс ќе славиме Нова Година! На Скопски Саем од 21 часот па додека не` држи глас и нозе, со Гоце САФ и Пистолеро, Пеперминт, Самоил Радински, и нашите Суперхикс…

Read more...
Живели! Живели!

15/10/2018

Им благодариме на сите пријатели на фестивалот, благодарение на чија поддршка беше реализирано 16. издание на „Таксират“, на сите кои на било кој начин беа дел од реализацијата и особено…

Read more...
Таксират во недела ве пречекува на 16. финале! Добродојдовте! Таксират во недела ве пречекува на 16. финале! Добродојдовте!

15/10/2018

Бината е веќе поставена, музичарите во последните подготовки пред пристигнувањето, а атмосферата е веќе добро загреана! Во Скопје овој викенд почнува финалната прослава на „Таксират“ со единственото и крајно несекојдневно…

Read more...
НЕРАБОТЕН ДЕН НЕРАБОТЕН ДЕН

15/10/2018

                        Многу прашања стигнаа зошто во недела е Таксират. Еве кратко само да објавиме за тие што не знаат…

Read more...
Да се видиме Да се видиме

15/10/2018

Фала Богу! На големо задоволство како што си кажавме пред 1 месец кога го најавивме враќањето на една убава таксиратска традиција, во сабота ќе ги дочекаме новите сили на македонската,…

Read more...