News

Д Фестивал 2020 & 2021 Д Фестивал 2020 & 2021

15/08/2020

Единствената фестивалска авантура, веќе се подготвува за своите две наредни изданија – вонредно и јубилејно! Поради неможноста да го прославиме десеттиот роденден како што му доликува – со тридневна програма…

Read more...
D Festival & Friends D Festival & Friends

15/08/2020

Летната авантура Д Фестивал годинава се одржува на 22-ри август на главната бина во Дојран! Ќе се дружиме со бендот кој го отвори првиот Д Фестивал - банда инструментале Superhiks,…

Read more...
Победниците на минатогодишниот Лузер Фест завршија со снимање на својот прв албум Победниците на минатогодишниот Лузер Фест завршија со снимање на својот прв албум

15/08/2020

Победниците на минатогодишниот Лузер Фест - Cut your nipple, завршија со снимање на својот прв студиски албум - The Jungle Book. Албумот се снимаше во Студио 1060 кај Дени Крстев,…

Read more...
Одбележување на европскиот ден на музиката со Фолтин Одбележување на европскиот ден на музиката со Фолтин

15/08/2020

Скопје беше еден од 12-те градови кои го одбележаа Европскиот ден на музиката (European Music Day) на 21 јуни 2020. Поддржан од Европската програма "Креативна Европа", се одржа 10-часовен музички…

Read more...
Скопје се приклучува во одбележувањето на европскиот ден на музиката (European Music Day) Скопје се приклучува во одбележувањето на европскиот ден на музиката (European Music Day)

15/08/2020

Скопје годинава ќе биде еден од 12-те градови кои ќе го одбележат Европскиот ден на музиката (European Music Day), при што ќе бидат емитувани онлајн концерти и настапи од голем…

Read more...
Д Фестивал за прв пат во август! Д Фестивал за прв пат во август!

15/08/2020

Драги Д пријатели, Во текот на изминатите месеци продолживме со подготвките за Д Фестивал и ширењето на позитивна енергија. Ви благодариме на илјадниците пораки исполнети со љубов и поддршка кои…

Read more...
Andre Rieu со специјална порака до македонската публика Andre Rieu со специјална порака до македонската публика

15/08/2020

                                  Кралот на валцерот Andre Rieu испрати специјална порака до македонската публика! Видеото може…

Read more...