Friday, 02 November 2018 12:40

PENDULUM на Таксират 20!

Written by

Легендарниот австралиски drum’n’bass феномен PENDULUM кој стои зад химните на овој жанр како Tarantula“, „Blood Sugar и многу други, пристигнува во Скопје! Pendulum на 8-ми декември во арена „Борис Трајковски“, ќе настапат со својот фуриозен диџеј-сет за конечно да и покажат и на македонската публика зошто во овој формат тие важат за неприкосновеното дуо во светот на drum’n’bass културата!

Електронските воини Pendulum го освоија светот проширувајќи ги границите на музичките жанрови, од драм-енд-бејс преку моќен хаус до електро-рок! Членовите на бендот кој е оформен во 2002 година, во 2013-та го најавија повлекувањето на Pendulum од live настапите, за да се посветат на новите проекти меѓу кои е и познатиот Knife Party, но константните барања за повторно активирање од страна на армијата фанови низ цел свет, резултираа со come-back турнејата во 2016-та и новиот албум чие снимање го најавија лани! На Таксират тие доаѓаат во фуриозниот DJ формат, нивното идеално издание за најенергичните фестивалски журки, бидејќи единствено така може да се доживее вистинската енергија со која тие веќе со години владеат на најголемите светски фестивали, а која најчесто се споредува со атмосферата на експлозивните настапи на The Prodigy. Оттаму, не е ни чудо што токму овој австралиски изведувач го потпишува најпознатиот ремикс на Prodigy, оној за „Voodoo People“ од 2005-та година!

Tuesday, 16 October 2018 10:21

SMUT

Written by
08.12.2018 Macedonia Taksirat, Skopje, MK
Tuesday, 16 October 2018 10:19

MANDO DIAO

Written by
08.12.2018 Macedonia Taksirat, Skopje, MK
Tuesday, 16 October 2018 10:18

AT THE GATES

Written by
04.12.2018 Macedonia Taksirat, Skopje, MK
Tuesday, 16 October 2018 10:09

RAMBO AMADEUS - VECER NA GLOMAZNA POEZIJA

Written by
03.12.2018 Macedonia Taksirat, Skopje, MK
Tuesday, 16 October 2018 10:07

MICROMOMENT

Written by
29.11-01.12.2018 Macedonia PIN Music Conference, Skopje, MK
Tuesday, 16 October 2018 10:06

STRING FORCES

Written by
29.11-01.12.2018 Macedonia PIN Music Conference, Skopje, MK
Monday, 15 October 2018 14:07

Trap Da Fuck up

Written by
08.07.2018 Macedonia D Festival, Dojran, MK
Monday, 15 October 2018 14:07

Sonic Species

Written by
07.07.2018 Macedonia D Festival, Dojran, MK
Monday, 15 October 2018 14:06

Saygon

Written by
07.07.2018 Macedonia D Festival, Dojran, MK