News

Концерт за сите! (видео) Концерт за сите! (видео)

08/01/2012

Место: Преполна Хала Спортова, Белград Ден: Петок, 23.12.2011 Концерт: најдобриот регионален бенд според MTV за 2011та – Дубиоза Колектив Гостин: Марко Маркович Рекордед бај: Студио Б Доживување: Кој бил, знае,…

Read more...
ShazaLaKazoo во дресот на Пасворд ShazaLaKazoo во дресот на Пасворд

06/11/2011

Со влезот во 2012та, белградското дуо ShazaLaKazoo влезе во Пасворд! Бендот создава музика зачинета со звуци кои потекнуваат токму од Балканот. Нивното толкување на балканските мелодии, хармонии и ритам шаблони…

Read more...
Колку време? 18 години.. Колку време? 18 години..

05/01/2012

Младите Суперхикс со сите оправдани, оваа година ќе матурираат! Својот труд ќе започнат да го припремаат веќе наредниот месец, стартувајќи од Птуј, преку Љубљана и Марибор, до Загреб, Осијек, Ријека……

Read more...
BERNAYS PROPAGANDA – Играј Слободно (free download EP) BERNAYS PROPAGANDA – Играј Слободно (free download EP)

05/01/2012

BERNAYS PROPAGANDA – Играј Слободно (free download EP) EP-то Играј Слободно е колекција од ремикси и преработки на песните на Bernays Propaganda, направени од Mark Heaney (Gang of Four), Zea…

Read more...
Таксират во Полска Таксират во Полска

03/01/2012

Kasia Jóźwiak, новинарка од Kołobrzeg, Полска својата седумдневна Таксират авантура ја виде вака. Уживајте во репортажата. Фото галерија:

Read more...
Пасворд во 365 чекори Пасворд во 365 чекори

31/12/2011

Во првите 5 месеци на 2011та, M.O.P, Gentleman and the Evolution, Суперхикс и Култур Шок одржаа соло концерти во Скопје, во организација на Пасворд Продукција, која беше одговорна и за…

Read more...
Скопје повторно превртено! Скопје повторно превртено!

04/12/2011

Таксират фестивал – официјално најголемиот и најстар јужноевропски зимски фестивал, вчера го заврши своето тринаесетто издание со експлозивниот настап и африканскиот кудуро ритам на португалската супергрупа Buraka Som Sistema. Вчера…

Read more...