News

А ја кажем А, где је Америка! А ја кажем А, где је Америка!

22/01/2019

Пред точно 20-21 година, на свои 17-18 талкав по Белград и регионот на концерти. На еден од нив го забележав еден од идолите, Влада Дивљан. Морав да му пријдам, ама…

Read more...
Денес нова песна, наскоро и нов албум. Чујте ја "Вјеруј у мене" Денес нова песна, наскоро и нов албум. Чујте ја "Вјеруј у мене"

22/01/2019

  Може да се каже дека во последните неколку месеци околу Хладно Пиво владее атмосфера - затишје пред бура. Сега полека се наѕира и зошто: новите песни се напишани и…

Read more...
Спремајте музика! Спремајте музика!

22/01/2019

Сите кои беа во Соулматик на дискусијата на тема ` создади и снимај ` која ја водеше Пеце од Суперхикс, сигурни сме дека слушнаа една доста блиска приказна за бенд…

Read more...
Foolish Green на MENT Festival & Showcase Foolish Green на MENT Festival & Showcase

22/01/2019

Foolish Green е единствениот македонски бенд кој оваа година ќе настапи на дебитантската музичка конференција во Љубљана наречена MENT Festival & Conference. MENT се случува на повеќе локации во периодот…

Read more...
MENT MENT

22/01/2019

Музичка конференција во Љубљана, со 17 панел дискусии и повеќе од 40 концерти следува на 4, 5ти и 6ти февруари. MENT носи музика, уметност, креативност и медиуми, технологија, спојување и…

Read more...
Перспектива ипол! Перспектива ипол!

22/01/2019

                                                           …

Read more...
Повик! Повик!

22/01/2019

  Млади и неафирмирани бендови од регионот ќе имаат можност да снимаат во професионални студија! Платформата “Converse Rubber Tracks” ги повикува младите бендови од  Македонија     Програмата Converse Rubber…

Read more...