Оркестарска турнеја на Влатко Стефановски

Оркестарска турнеја на Влатко Стефановски

По успешните концерти во Љубљана и Марибор со гудачкиот оркестар на Словенечката Филхармонија, Влатко Стефановски породлжува со спектакуларни оркестарски концерти.

Тој настапи во Монако, со филхармонијата на Монте Карло на 6ти овој месец, заедно со своите стари соработници, Мирослав Тадиќ и Теодосии Спасов. Со оркестрите диригира Кристјан Јарви, еден од најбараните европски диригенти во моментов. На 11ти и 12ти јануари Стефановски настапи во Лајпциг и Вајмар со Симфонискиот Оркестар на МДР Лајпциг .

15ed3i8

Тој настапи во Монако, со филхармонијата на Монте Карло на 6ти овој месец, заедно со своите стари соработници, Мирослав Тадиќ и Теодосии Спасов. Со оркестрите диригира Кристјан Јарви, еден од најбараните европски диригенти во моментов. На 11ти и 12ти јануари Стефановски настапи во Лајпциг и Вајмар со Симфонискиот Оркестар на МДР Лајпциг .

nd8ltv

Турнејата со симболичен наслов 'Балканска треска' продолжува на Фламенко Фестивал во Амстердам, од каде што триото се сели во Лондон, на концерт во Барбикан Центарот со Лондонскиот Симфониски Оркестар, на 31ви месецов. Планиран е и концерт во Скопје пред крајот на годинава.