BERNAYS PROPAGANDA – Погрешно знаме

BERNAYS PROPAGANDA – Погрешно знаме

BERNAYS PROPAGANDA се бомбона која што наместо овошен сок во средината, има камен што ви ги крши забите. Поаѓајќи од почетните постулати на панк филозофијата; слободата на изразувањето и социјалната свесност и солидарност, тие ја снимија својата нова (трета) плоча ЗАБРАНЕТА ПЛАНЕТА.

„Погрешно знаме“ е првиот сингл од албумот кој излегува на 26 Февруари!

Симнете го бесплатно на : http://napravizaedno.bandcamp.com/album/–6

со погрешно знаме ја сокри тагата
изгори го симболот, сонцето погледни го
овде сонце не свети во сиромаштија

дај им бетон, ќе видиш гладни се
забетонирај го гневот стар еден век
во оваа земја cамо илјада луѓе добро живеат

сиромашни им се душите
еден ко двајца, двајца ко илјада
илјада cпоменици на мртвиот дух
да нѐ потсетат дека мртви се живите
никој не знае што сака