ShazaLaKazoo во дресот на Пасворд

ShazaLaKazoo во дресот на Пасворд

Со влезот во 2012та, белградското дуо ShazaLaKazoo влезе во Пасворд!

Бендот создава музика зачинета со звуци кои потекнуваат токму од Балканот. Нивното толкување на балканските мелодии, хармонии и ритам шаблони често се меша со влијанија кои доаѓаат главно од Латинска Америка и Африка, создавајќи уникатна музичка синтеза која што тие ја нарекуваат фолкстеп.

Нивната дискографија е огромно множество на ултразабавни ремикси , а нивните настапи се уникатно доживување.

Додека ги чекаме во Македонија, повторете ги нивните ремек дела на : www.shazalakazoo.com