Балканот одлучи- I дел

Балканот одлучи- I дел

Претседателите на Србија и Хрватска и членовите на Собранието на Босна и Херцеговина одлучија да продолжат со политиката на помирување и решавање на прашањата од областа на регулирање на заштитата на авторските права како и понатамошниот развој на музичката индустрија- беше соопштено денеска на неформалниот, трилатерален состанок на кој се разговараше и за меѓусебната политичка поддршка и техничка помош во процесот на интеграција во ЕУ.

Во заедничката изјава на претседателите на Србија и Хрватска, Борис Тадиќ и Иво Јосиповиќ, и претседателот на Собранието на БиХ Жељко Комшиќ, се истакнува поддршката на учеството на босанскиот бенд Дубиоза Колектив на овогодинешните регионални MTV музички награди во Белфаст…