Одбележување на европскиот ден на музиката со Фолтин

Одбележување на европскиот ден на музиката со Фолтин

Скопје беше еден од 12-те градови кои го одбележаа Европскиот ден на музиката (European Music Day) на 21 јуни 2020.

Поддржан од Европската програма "Креативна Европа", се одржа 10-часовен музички маратон, претставувајќи вистинско музичко патување низ Европа. Со свои концерти во манифестацијата се вклучија: Берлин, Будимпешта, Букурешт, Краков, Истанбул, Манчестер, Милано, Љубљана, Лисабон и Прага.

Настапот на Фолтин може да го погледнете на следниот линк - https://www.youtube.com/watch?v=hE8FJz5URyM

Настанот е во покровителство на Градот Скопје, со техничка реализација на Младинскиот Културен Центар во Скопје, преку партнерството со Пасворд Продукција.