Архангел со концерт за отворање на Таксират #22 Архангел со концерт за отворање на Таксират #22

25/09/2020

30 ГОДИНИ ЉУБОВ! Највлијателнатa фигурa во културниот живот на нашите простори, со уметничко влијание поголемо од било која жанровска дефиниција…

Read more...
ОТВОРЕН E КОНКУРСОТ ЗА ЛУЗЕР ФЕСТ 2020! ОТВОРЕН E КОНКУРСОТ ЗА ЛУЗЕР ФЕСТ 2020!

24/09/2020

Во склоп на Таксират Фестивал, секоја година се одржува и другарскиот Лузер Фест, настан посветен на промоција на најсвежите и…

Read more...
Д Фестивал 2020 & 2021 Д Фестивал 2020 & 2021

11/08/2020

Единствената фестивалска авантура, веќе се подготвува за своите две наредни изданија – вонредно и јубилејно! Поради неможноста да го прославиме…

Read more...
D Festival & Friends D Festival & Friends

31/07/2020

Летната авантура Д Фестивал годинава се одржува на 22-ри август на главната бина во Дојран! Ќе се дружиме со бендот…

Read more...
Победниците на минатогодишниот Лузер Фест завршија со снимање на својот прв албум Победниците на минатогодишниот Лузер Фест завршија со снимање на својот прв албум

01/07/2020

Победниците на минатогодишниот Лузер Фест - Cut your nipple, завршија со снимање на својот прв студиски албум - The Jungle…

Read more...
Одбележување на европскиот ден на музиката со Фолтин Одбележување на европскиот ден на музиката со Фолтин

22/06/2020

Скопје беше еден од 12-те градови кои го одбележаа Европскиот ден на музиката (European Music Day) на 21 јуни 2020.…

Read more...
Скопје се приклучува во одбележувањето на европскиот ден на музиката (European Music Day) Скопје се приклучува во одбележувањето на европскиот ден на музиката (European Music Day)

20/06/2020

Скопје годинава ќе биде еден од 12-те градови кои ќе го одбележат Европскиот ден на музиката (European Music Day), при…

Read more...
Д Фестивал за прв пат во август! Д Фестивал за прв пат во август!

22/06/2020

Драги Д пријатели, Во текот на изминатите месеци продолживме со подготвките за Д Фестивал и ширењето на позитивна енергија. Ви…

Read more...
View all News